Blog

Rood …. de kleur van de liefde

Het is vandaag Valentijnsdag! En ik zie werkelijk overal de kleur rood. Rode hartjes, rode rozen, rood rood rood. Ik krijg het er helemaal warm van.

De kleur van de liefde

Rood is misschien wel de meest opwindende kleur van het kleurenspectrum. Rood is de kleur van ons bloed en roept sterkte emoties op, zowel positieve, zoals hartstocht, passie en liefde, maar ook negatieve emoties zoals woede en agressie.

Bron: Flickr

Dat we rood associëren met liefde is dat men al heel vroeg wist dat liefde en het hart verbonden zijn.

Ons oerbrein

Rood is al sinds de oertijd diep in ons geheugen geprint: vechten of vluchten, maar ook de kleur van eetbaar voedsel in de natuur. Denk maar eens aan sappige rijpe aardbeien.

Lichamelijke reactie

En wat te denken van sexy rode lingerie. Ons lichaam reageert namelijk heel sterk op deze warme en hartstochtelijke kleur. Bij het zien van rood wordt het hormoon adrenaline aangemaakt, dit verhoogt de hartslag en de bloedsomloop en versnelt de stofwisseling. Dit gaat onbewust, we hebben hier geen controle over.

Rood in het interieur

Ruimtes met rode tinten voelen warm en uitnodigend aan.

Foto: Liefde voor Kleur

Wist je dat we in ruimtes die rood zijn geschilderd, de temperatuur een paar graden warmer inschatten dan van een blauwe kamer?

In welke ruimte pas je rood toe?

Rood is daarom een ideale kleur voor de koude en kille ruimtes op het noorden. Maar denk ook eens aan de kleur rood in je hal of entree. Hiermee maak je meteen warm en uitnodigend statement.

Bron: Flexa

Pas wel op met het dominante karakter van rood: teveel rood in je slaapkamer kan je behoorlijk uit je slaap houden, tenzij je natuurlijk wel wat vuur kunt gebruiken…

Ik wens je een hele liefdevolle Valentijnsdag 💖 

Ontdek jouw kleuren

Als je merkt wat voor effect kleuren op je leven hebben, zul je ontdekken bij welke kleuren je je prettig voelt en deze steeds meer gaan toepassen in je leefomgeving. Met als resultaat een interieur dat past bij jouw persoonlijkheid en waar jij je helemaal thuis in voelt.

En op die ontdekkingsreis wil ik je heel graag helpen

Wil je eerst inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio.

Kleuradvies bij jou thuis

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat kleur doet voor jouw interieur? Of wil je zien wat een kleur doet op jouw muur van je woonkamer, keuken of slaapkamer? Boek dan een kleuradvies aan huis.

Kijk hier voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Foto: Liefde voor Kleur

Wil jij ook meer kleur in je interieur?

Lees dan mijn blogs. Ik schrijf over allerlei onderwerpen rond kleur. Over kleur in het interieur, de theorie van de kleurenleer, de kleurenpsychologie en over kleur en onze zintuigen. Kortom, eindeloos veel onderwerpen. Over kleur is zoveel te vertellen.

Leuk als je hieronder een reactie op mijn blog achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *