Blog

Waarom kleur zo goed is voor je welbevinden!

De enorme invloed van kleur

Zou je je kunnen voorstellen hoe het is om te leven in een wereld zonder kleur? Als alles grijs zou zijn? Je moet er toch niet aan denken. Het is niet alleen heel erg saai, maar kleur heeft ook veel meer functies en betekenis dan je denkt. Al heb je dat niet altijd in de gaten. Wist je dat we meer dan 90% van onze omgeving onbewust waarnemen, dus ook kleur.

Bron: Flickr

Kleur prikkelt onze zintuigen

Kleur is overal om ons heen, waar licht is daar zie je kleur. Kleur helpt ons om de wereld te herkennen en vorm te geven. Kleur waarschuwt ons voor gevaar, maar het beïnvloedt ook onze stemming op fysiek, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. Kleur creëert sfeer, maakt je vrolijk en is een fantastische uitlaatklep voor creativiteit. Kleur prikkelt al onze zintuigen!

Bron: Flickr

Ontdek de wereld van kleur

Misschien reis je veel, houd je van kunst of wandel je graag in de natuur. Kleur ontdekken is om je heen kijken en bewust worden van alles wat kleur in zich draagt, bijvoorbeeld die prachtige bloem, een schilderij, de kleuren van een herfstbos of een prachtige lap stof die je hebt meegenomen van een verre reis. Maar om je leven en interieur kleur te geven moet je eerst gaan ontdekken wie jij bent en waar jij van houdt.

Bron: Pixabay

Ontdek jouw kleuren

Als je merkt wat voor effect kleuren op je leven hebben, zul je ontdekken bij welke kleuren je je prettig voelt en deze steeds meer gaan toepassen in je leefomgeving. Met als resultaat een interieur dat past bij jou persoonlijkheid en waar jij je helemaal thuis in voelt. En hierbij wil ik jou heel graag helpen.

Wil je eerst inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio.

Kleuradvies bij jou thuis

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat kleur doet voor jouw interieur? Of wil je zien wat een kleur doet op jouw muur van je woonkamer, keuken of slaapkamer? Boek dan een kleuradvies aan huis.

Kijk hier voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Foto: Liefde voor Kleur

Wil jij ook meer kleur in je interieur?

Lees dan mijn blogs. Ik schrijf over allerlei onderwerpen rond kleur. Over kleur in het interieur, de theorie van de kleurenleer, de kleurenpsychologie en over kleur en onze zintuigen. Kortom, eindeloos veel onderwerpen. Over kleur is zoveel te vertellen.

Leuk als je hieronder een reactie op mijn blog achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *