Blog

Waarom kleur zo goed is voor je welbevinden!

De enorme invloed van kleur

Zou je je kunnen voorstellen hoe het is om te leven in een wereld zonder kleur? Als alles grijs zou zijn? Je moet er toch niet aan denken. Het is niet alleen heel erg saai, maar kleur heeft ook veel meer functies en betekenis dan je denkt. Al heb je dat niet altijd in de gaten. Wist je dat we meer dan 90% van onze omgeving onbewust waarnemen, dus ook kleur.

Bron: Flickr

Kleur prikkelt onze zintuigen

Kleur is overal om ons heen, waar licht is daar zie je kleur. Kleur helpt ons om de wereld te herkennen en vorm te geven. Kleur waarschuwt ons voor gevaar, maar het beïnvloedt ook onze stemming op fysiek, emotioneel en zelfs spiritueel niveau. Kleur creëert sfeer, maakt je vrolijk en is een fantastische uitlaatklep voor creativiteit. Kleur prikkelt al onze zintuigen!

Bron: Flickr

Ontdek de wereld van kleur

Misschien reis je veel, houd je van kunst of wandel je graag in de natuur. Kleur ontdekken is om je heen kijken en bewust worden van alles wat kleur in zich draagt, bijvoorbeeld die prachtige bloem, een schilderij, de kleuren van een herfstbos of een prachtige lap stof die je hebt meegenomen van een verre reis. Maar om je leven en interieur kleur te geven moet je eerst gaan ontdekken wie jij bent en waar jij van houdt.

Bron: Pixabay

Geïnspireerd geraakt?

Wil jij ook meer kleur in je leven? Dan ben je bij Liefde voor kleur aan het juiste adres.
Je kunt bij mij terecht voor:

Twijfel je nog? Meld je dan aan voor een gratis 12-minutengesprek.

Tijdens een videocall leg ik je met alle liefde uit wat kleur voor jou kan doen. Het lijkt me leuk om je te ontmoeten.

Mijn blogs

Meer weten over kleur? Lees dan mijn blogs. Ik schrijf over allerlei onderwerpen rondom kleur: over het toepassen van kleur in het interieur tot kleurenpsychologie. Leuk als je hieronder een reactie op mijn blog achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *