groen-in-serre
Blog

Vitamine G voor je interieur

Ik las laatst een artikel waarin een Schotse arts een wandeling in de natuur als medicijn voorschreef. Volgens de arts is er genoeg wetenschappelijk bewijs dat minstens twee uur per week doorbrengen in een groene leefomgeving zorgt voor minder stress, angst en pijn.

Dat is wel wat anders dan een pilletje voorschrijven.

Groen als medicijn

Dat groen goed is voor onze gezondheid is al jarenlang bekend. We weten allemaal wel dat je opkikkert van een heerlijke boswandeling of een middagje werken in de tuin.

En dat is niet zo gek want er bestaat een bodembacterie die dezelfde werking heeft als serotonine. In 2007 is het wetenschappelijke aangetoond dat als je met je blote handen in de aarde zit je in contact komt met de bodembacterie Mycobacterium Vaccae. Deze bacterie gaat via je huid naar de bloedbaan en hersenen en stimuleert zo je serotonineproductie. Serotonine, ook wel gelukshormoon genoemd, is een natuurlijk antidepressivum dat je immuunsysteem versterkt.

Wat een geweldige vondst van de natuur!

Groen ontspant en vermindert pijn

Groen heeft een positieve invloed op vermoeidheid en pijnbeleving. Bij het kijken naar groen ervaren we ook echt minder pijn en voelen we ons minder vermoeid en helpt het om je beter te concentreren.

In de omgevingspsychologie is het al langer bekend (en ook bewezen!) dat alleen al het kijken naar groen ontspant. Of je nu kijkt naar een foto of schilderij van een boom of een echte boom kijkt dat maakt niet uit, het positieve effect is hetzelfde.

Vitamine G bestaat dus echt!

Rust en comfort in je interieur met groen

Met deze wetenschap kunnen we natuurlijk ons voordeel doen en zelfs van onze woonkamer een stress reducerende ruimte maken. Dat kan met groene kleuren voor de muren en met planten zoals deze plantenkast in onze serre.

Groen combineren met andere kleuren en materialen

Ik heb in de serre gekozen voor groen, rust en eenvoud want ik wilde graag een verbinding maken met de tuin. Door de kleur van de muren in verschillende kleuren groen te schilderen, zoals een krachtig mysterieus donkergroen en een heel zacht lentegroen. De kleuren van de muren blenden heel mooi met het interieur en de planten.

De warme natuurlijke materialen zoals hout, sisal en linnen doen het geweldig met groen. En de kleurige kussens en de vrolijke wandbordjes maken het helemaal compleet.

Relaxen en ontspannen

Je begrijpt dat de serre onze favoriete plek in huis is na een drukke dag. Heerlijk relaxen en ontspannen. En daarom ben ik een natuurlijk warme pleitbezorger voor meer groen in onze interieurs.

Ontdek jouw kleuren

Als je merkt wat voor effect kleuren op je leven hebben, zul je ontdekken bij welke kleuren je je prettig voelt. Je zult deze dan steeds meer gaan toepassen in je leefomgeving. Met als resultaat een interieur dat past bij jouw persoonlijkheid en waar jij je helemaal thuis in voelt. En op die ontdekkingsreis wil ik je heel graag helpen.

Wil je eerst inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje in mijn portfolio.

Kleuradvies bij jou thuis

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat kleur doet voor jouw interieur? Of wil je zien wat een kleur doet op jouw muur van je woonkamer, keuken of slaapkamer? Boek dan een kleuradvies aan huis.

Kijk hier voor meer informatie of maak direct een afspraak.

Wil jij ook meer kleur in je interieur?

Lees dan mijn blogs. Ik schrijf over allerlei onderwerpen rond kleur. Over kleur in het interieur, de theorie van de kleurenleer, de kleurenpsychologie en over kleur en onze zintuigen. Kortom, eindeloos veel onderwerpen. Over kleur is zoveel te vertellen.

Leuk als je hieronder een reactie op mijn blog achterlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *